Negeri Sembilan State Mosque – Malaysia Religious Tradition

 negeri-sembila-state-mosque-01

Malaysia adalah sebuah negara yang membolehkan anda untuk belajar banyak kerana kekayaan budaya dan tradisional latar belakang. Sebagai sebuah negara yang agama, Malaysia sering menarik kerana latar belakang agama dan tradisi di negara ini. Sebagai sebuah negara Islam, ramai pelancong asing tertarik kepada negara ini dengan niat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai budaya Islam bahawa orang-orang tempatan memelihara. Oleh itu, jika anda berhenti oleh Negeri Sembilan dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai agama Islam di negara ini, anda boleh melawat Masjid Negeri Negeri Sembilan untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.

Salah satu ciri-ciri yang ada pada Masjid Negeri Negeri Sembilan adalah sembilan tiang menyokong masjid. Sembilan tiang juga mewakili sembilan daerah di negeri ini, dengan itu, menyumbang kepada nama kerajaan - Negeri Sembilan. Selain daripada itu, jika anda melihat dengan teliti, anda akan menyedari bahawa sembilan tonggak Negeri Sembilan State Mosque bentuk bentuk bintang. Bentuk ini sebenarnya mewakili makna "pencerahan" bagi umat Islam di negara ini dan ia mengandungi makna yang luas dan besar daripada masjid untuk penduduk tempatan.

Salah satu peraturan yang paling penting apabila seseorang melawat Masjid Negeri Negeri Sembilan adalah untuk berpakaian sopan apabila dia / dia langkah-langkah ke Masjid Negeri. Di Masjid Negeri, anda akan kagum dengan gaya bangunan rumit masjid, yang membolehkan anda untuk merasa ketenangan dalam diri anda apabila anda melawat di dalam masjid. Selain daripada struktur dalaman Masjid Negeri, anda juga boleh melawat di sekitar bahagian luar masjid. The Taman Tasik Seremban mengelilingi Masjid Negeri dengan pemandangan padang hijau yang sangat besar di luar masjid. Di sini, anda boleh mengambil gambar untuk kenangan dan dalam masa yang sama, anda akan dapat menikmati persekitaran yang indah dan suasana yang santai.

Pembinaan Masjid Negeri Negeri Sembilan dicat sepenuhnya dalam putih untuk menyediakan suasana Pureness, yang penting dalam agama Islam untuk tanah berdoa mereka tidak hadir seperti itu. Selain daripada itu, anda juga boleh melihat bahagian dinding di Masjid Negeri yang sedang ditutup dengan reka bentuk kayu dan cermin mata kontemporari untuk membuat Masjid Negeri untuk kelihatan lebih unik. Masjid Negeri Negeri Sembilan merupakan identiti Negeri Sembilan. Oleh itu, jika anda adalah untuk melawat Negeri Sembilan, jangan lupa untuk melawat tempat ini suci Islam untuk memahami lebih daripada budaya dan tradisi agama.